شناخت سبکها واختلافشان
تئوری موسیقی -آهنگ سازی-هارمونی-کنترپوان-ساز شناسی-ارکستراسیون-پیانو
در آینده تصمیم دارم یک سایت بسیار پیشرفته با تمام امکانت داشتن هنرستان موسیقی ودانشگاه موسیقی بسازم که به شما خدمت کنم
دو شنبه 19 دی 1390برچسب:, :: 13:17 :: نويسنده : music1400

توضیحات  (پیش  زمینه):الف-هر سبکی دارای قوانین و مقررات و یا فواصل مختص به خودرا دارد و حتی در بعضی سبکها ادوات موسیقی هم فرق دارند.
مثلا شما در راک استاندارد پرکاشن و یا تومبا رو نمی بینید اما در سبک راک کوبایی که تلفیقی از راک و موسیقی کوبا هست حرف اول رو میزند .
هر سبکی بسته به نوع محیط و نیاز اجتماع زمان خودش درست شده.
مثلا موسیقی رپ موسیقی اعتراضی است که برای جنگ های آپارتاید و مسائل اجتماعی ان زمان بوجود امد.  که به بیراهه هم رفته. و همچنین سبکهای دیگر.
درسته که نوازنده و سازنده باید حس خودش را پیاده کند اما هر سبک هم برای خودش قانون و روالی داره.
اگر بخواهیم یک نوآوری از یک نوازنده رو در یک سبک  مشخص و بررسی کنیم به فیوژن میرسیم که کاملا تلفیقی هست--

--هر سبکی یک قواعد و قانون خاص خودش را دارد ، اینکه موسیقی به چند دسته تقسیم شده به علت تفاوت در سلیقه ها ، ایده و نوع فرهنگ مردم مناطق مختلف بوده ، تمام این موارد دست بدست هم دادن تا موسیقی به چند سبک و شاخه تبدیل شود و همینطور با گذشت زمان و پیدایش وسائل نو در صنعت صوت و صدا و موسیقی سبکهای جدیدی هم بوجود امدند...حالا همینطور که مشخصه تفاوت سبک های موسیقی در چند مورد است و البته نکته ی جالب اینجاست که خیلی از سبک ها هم بهم شباهتهای نزدیکی دارند و فقط در خیلی موارد جزئی با هم تفاوتهایی دارند که اگر گوش و علم خوبی نداشته باشید ممکنه این دوسبک رو باهم اشتباه بگیرید.اما درکل تفاوت بین دونوع موسیقی در موارد زیر است :
1.موضوع موسیقی و شعر ، اولین تفاوت در شعر آهنگ است و به نظر اساتید و با استناد بر خیلی از کتب سبک شناسی اولین دلیل تفاوت در سبک های موسیقی در شعر کار است ، بعنوان مثال اشعار ساده و اعتراض آمیزی که به بیانی آمیخته با خشونت همراه اند مناسب برای سبک راک هستند و در اصل چون شعر خشونت داره باعث میشود که از سازهای هارد و بیس های بالا و زننده استفاده کنیم.
2. نوع ملودی : فرضاً شما هیچگاه یک شعر اعتراضی راک رو روی یک ملودی ساده و لایت اجرا نمی کنید و نوع شعر ملودی رو مشخص میکنه و یا برعکس ، گاهی اوقات  حرفه ایها اول ملودی رو مینویسند و بعد شعر را میگن که فرقی هم نداره و درکل باید اول شعر و ملودی ساخته شود و بعد تنظیم شود ! که نکته ی مهم اینجاست که شعر و ملودی رابطه ای مستقیم دارند و باید مناسب همدیگر انتخاب شوند و نمیشه که مثلاً تکست رپ رو با یک ملودی پاپ اجرا کرد !
3. نوع تنظیم : نوع تنظیم که سومین مرحله هست بسته به نوع شعر و ملودی انجام میگیره ، مثلاً اشعار راک بدلیل سنگین بودنشون باید یک موسیقی سنگین داشته باشن و اینجاست که به عمق ماجرای شعر پی میبریم و اینکه شعر کار روی تمام نقاط کار موثره ، یعنی شعره که سبک کار رو تعیین میکنه و بعد هم بسته به نوع ملودی کار رو سازبندی میکنیم.یعنی شعر میگه که  سبک راکه  و ملودی میگه این شعر راک با این ملودی که ما داریم میشه آهنگ سافت راک و حالا میتونین برطبق مشخصه هایی که سافت راک داره کار رو تنظیم کنیم.به شرطی که شعر و ملودی دقیق و مناسب هم باشن.
4. نوع ساز بندی و ارکستراسیون در تنظیم : همینطور که گفته شد چند سبک موسیقی ممکنه شبیه هم باشند اما در اصل تفاوتهایی هم دارند و این امر در سازبندی کارها هم مشخصه ، فرضاً در چند سبک راک میبینیم که نوع سازها تقریباً شبیه به هم و یا نزدیک به هم هستند اما تفاوتهایی در شعر و ملودی دارند ، مثلاً تفاوت هارد راک و سافت راک در شعر و ملودیه و سازها تقریباً یکی هستند و شدت استفاده از گیتار بیس در هارد راک بیشتره.و حتی موسیقی سافت راک گاهی شباهت زیادی به پاپ داره.
5.موسیقی محلی و سنتی ملل :در موسیقی های محلی ملل مختلف هم نکاتی است و فرضاً شما میبینید که در همین موسیقی سنتی ما همینطور که از اسمش پیداست سینتی سایزر جایی نداره این نوع موسیقی حتی توی شعر هم نکاتی دارد و ملودی ها و تنظیم همه و همه باید علمی باشند و بدون دانش نمیشود کاری کرد و فضای خاص خودش را دارد در صورتی که در پاپ میشود حسی هم کار کرد.
6.ظهور سبک های جدید با پیدایش تجهیزات جدید.
7.سلایق مردم و ملل مختلف.
8.تلفیق موسیقی ها و خلاقیت
و....
همه و همه باعث شده که ما به یه موزیک بگیم پاپ و به موزیک بگیم رپ و تفاوت این موسیقی ها و علت بوجود امدن این شاخه ها به دلایل بالا بوداما درکل  یکی از مبانی موسیقی  به اسم ( سبک شناسی ) ، که شما میتو انید علمی یاد بگیرید:
هر سبک چه شعری داره
چه نوع ملودی هایی رو شامل میشه
تنظیم و ساز بندیش به چه صورته
ریتمهای مناسب ان سبک
علت بوجود امدن سبک ها
محل بوجود امدن سبک ها
و...

در کل اطلاعات هر سبک رو در سبک شناسی میخوانید همینطور که در ارکستراسیون و ساز شناسی اطلاعات صدایی و بازه ی صوتی هر ساز رو یاد میگیرید.

توضیح:مثلا در هر سبکی تعدادی از سازها جزء اصلی اون سبک هستند یا اصولا از چه ریتمهایی تشکیل شده یا فرم کلیه ان به چه صورت است.
اکثرا  کسانی که به صورت آماتور کار میکنند شناختی روی سبک و اجزای ان ندارند و همین طور به صورت ذاتی و ذهنی جملات موسیقی رو دنبال هم می چینند .اصولا قبل از شروع اهنگ باید تفکری روی مشخص کردن سبک-ریتم-سازبندی-هارمونی و ... انجام شود.

 مشخص کردن تمام اینها کار مشکلیست سعی کنید نکات کلیدی و اصلی رو مشخص کنید .
توضیح2نوع نواختن درام خیلی می تواند در این مورد کمک کننده باشد وحد اقل می تواند خانواده سبک مورد نظر را مشخص کند
برای مثال درام راک نوع اول که شامل نواختن یک پدال در ضرب اول و یک اسنیر در ضرب سوم و چهار های هت میشه به ما نشان میدهد که قطعه ما حتما در خانواده قطعات راک هست( راک ، کانتری ، بلوز ،راک اند رول ،متال و...).
یا مثلا درام سبکهای اسپانیش و عربی و ترکی از یک نوع هستن و حالا برای تفکیک این سبکهای مشابه باید به ساز بندی قطعه توجه کرد البته توجه به روند آکوردی هم می تواند کمک کننده باشد مثلا دریک توضیح مدرسه ای برای ساختن یک قطعه مینور در سبک اسپانیش این روند آکوردی رو داریم.

Am, G7, F7 , E7, Am


یا برای ساختن یک قطعه ماژور در سبک اسپانیش این روند آکوردی رو داریم:

A , A# ,C ,A

یا در واقع همین مد فریژین گام فا.

یا مثلا برای شناختن سبک بلوز که از آسانترین سبکهاست باید به نتهای موجود در قطعه رجوع کنیم که مثلا در قطعه ای با مرکزیت E شامل این نتهاست:

E, G, Bb, B, D, E

اما به نظر  برخیها فاکتوری که حرف آخرو در شناسایی سبکها می زند ساز بندیه، که اینقدر گسترده هست که نمیشه کل موضوع رو در یک یا حتی چندین صفحه توضیح داد .

 

1.پاپ:اما به ظاهر پاپ به عنوان یک سبک مسقل و مشخصی که دارای چهارچوب خاصی باشه نیست، و همین طور که از معنی ان بر میاد(موسیقی مردم پسند) شما قادر به تغییر در ان و اضافه و کم کردن اجزای ان مانند ساز و .. هستید

 

2.راک:راک هم بطور مختصر از الاتی مانند پیانو و اصواتی در همین محدوده احساسی و گیتار برقی اکوستیک و..
استفاده میشه و حالات اعتراض رو داره و معمولا اوجهای پر انرژِی و یک آن (آنی)رو داره و در ان خواننده
باید به نوعی اهنگ رو بخواند که با سازهای استفاده شده و نام برده شده مچ باشد که در این صورت صدا بطور خاصی از گلو بیرون میاد و دارای تحریرهای به خصوصی است و...

  خیلی جاها این سبک ها روی هم تداخل دارند. یعنی اگر بخواهیم بگیم پاپ سرعتش آرومه سرعت زیاد هم داریم. اگه بخواهیم بگیم ریتمش 6/8 ریتم 4/4 هم داریم.

سرعت زیاد معقولیه مهمی نیست بعضی از اهنگهای تیستورو را اگه گوش بدی میگی این پاپ
چرا برای اینکه انقدر سرعتش پایین که اهنگ بزور را میاد!و نه این دلیل خوبی نیست
سرعت در بعضی از جاها کار برد  دارد نه در همه ی جاها و همه ی موسیقی ها
بطور مثال در اهنگهای لایت سرعت نقش به خصوصی رو دارد و باید سرعت پایین بیاد تا ادم احساس آرامش کند
 این اهنگها رو گوش بدید از دی جی تیستو - میگید پاپ یا راک هست  اما هیچکدام نیست
Sweet Mysery
Ur
و...
  سری به البوم 2004تیستو که خیلی از اهنگاش ارام هست بزنید

  سبکهارا میشود تلفیق کرد .
            1. Indie Rock  .2.Alternative Rockا Rock 

3.country Rock        

 4.Rock & Roll

5.soft  Rock 

 6.Hard Rock

 7.Heavy Metal

 

 

 

3.رپ:نحویه  اجرای رپ  اینطوری که بیتهای رو با سرعتهای مختلف نسبت به تمپویه اهنگ که معمولی با سرعت بالا خوانده میشود نکته ای که اتفاق می فته اینه که با سرعت پایین هم خوانده میشود ودارای نت خاصی نیست
و اوای موسیقی خاصی ندارد فقط تابعیت میکنه از دیرند و شدت صوت و زیر و بمی های اجمالی که باعث انتقال احساس در خواندن بیتها میشود

 توضیح:.مثلا" رپ وهیپ هاپ.
هردو در یک تیپ هستند با این تفاوت که در رپ خواننده تکست رو با حس میخواند ولی نه لزوما" اهنگین و داخل گام.اما در هیپ هاپ خواننده وکال رو به صورت اهنگین و در گام مربوطه میخواند.
به علاوه معمولا" موضوعاتش هم متفاوتند.معمولا" رپ بیشتر اجتماعی هست. 

 

4.ترنس:(trance )در ترنس معمولا یک جمله ملودی دلنشین رو با ریتمهاو صداهای متفاوت تکرار میکنند. یعنی در ترنس با تکرار یک جمله ملودی انسان رو به فکر فرو میبرد و از حالت عادی خارج میکند.

 

 

5.تکنو:(techno)در تکنو بیشتر تمرکز روی صداهای غیر عادی است. یعنی صداهای غیر موسیقیایی. مثل صدای در و پنجره

 

توضیح:علاوه بر فرق های عمده ی این دو سبک ، اولین تفاوتشان در تمپوی پروژه است.
ببینید موزیک ترنس اغلب دارای وکال هستند و یا بهتر بگیم وکال محور ترند. اما تکنو سبکی است که بیشتر ساز محوره و با شلوغی و بهره گیری از سازها و سینتهای الکتریکی مختلف در غالب ملودی ها میخواد شنونده رو از فضای طبیعی وارد یک حس و حال انرژی دار کنه / توی تکنو همینطور که  استفاده از اف ایکس ها بسیار رایج است و یکی از اصول این سبکه !
البته این به این معنا نیست که تکنو از ملودی ها فاصله میگیره بلکه در کل تکنو از خانواده ی موسیقی های الکترو است و هم ردیف سبکهای مثل الکترو هاوس هستند !
در موسیقی تکنو شما ملودی ها و صداهای زیاد و متفاوتی رو می شنوید و باید فضاسازی های بسیاری توی این نوع موسیقی ها صورت بگیره  شما میتونید برای زیبایی هرگونه ایده ای بدین و فرضاً سازهای ارکسترال رو با این موسیقی تلفیق کنید  چراکه در تکنو وکال وجود نداره و اصل قضیه اینه که یه موزیک پر و زیبا قراره که شنونده رو تحت تاثیر قرار بده پس باید با سازها طوری کار بشه که جای هیچ حرفی باقی نمونه و نبودن صدای انسان بعنوان خواننده توی ان حس نشه.
البته سبکهایی شبیه به کارای دیجی علیگیتور که تقریباً الکترو دنس هستن با صدای انسان برای تحریک مخاطب همراه هستند.
این کلیت کار بوده و البته الان توی بازارای موسیقی میبینیم که موزیکهایی هست که قواعد موسیقیایی تکنو رو دارن و با وکال همراه هستند.
در ترنس معمولاً موسیقی با تمپویی پاینتر و بر طبق ملودی کلام خواننده تنظیم میشه  که جدیداً موزیک پرودیوسرهای جهانی ابتدا موزیک رو میسازند و بعد بر طبق موزیک شعر رو میگن و به هر حال مهم اینه که توی موزیک ترنس همیشه چیزی به اسم وکال هست.از لحاظ ساز بندی تقریباً این دوسبک شبیه هم هستند و فقط جنس کیک ها در تکنو کمی سنگینتره و تمپوی تکنو برای انرژی زایی بیشتر از ترنسه !
--ولی با توجه به همه نوشته ها  چیزی که این دوتا رو جدا میکنه یکی همون tempo هست  و دیگری ریتم ثابت و عبارت های ملودیک (Phrase) تکرار شونده است که از خصوصیات ترنس است و وکال بیشتر در تکنو وجود داره تا ترنس و وظیفه ی موسیقی ترنس ایجاد فضایی ذهنی برای شنونده است تا شنونده را از خود بی خود کند...(وجه تسمیه ترنس)

درست نیست که برای تنظیم یک قطعه مستقیم برید سر کامپیوتر بلکه تئوری و هارمونی کار رو ابتدا روی کاغذ پیاده کنید و بعد ان را وارد سکوئنسر کنید !
 مسلماً  بهتره.


 

6.جاز(جز):

1.cool

2.bigband

3.latin

4.

 

7.کلاسیک:

1.Baroque

2.classic

3.Romantic

4.Modern

5.

 

8.سنتی(فولکولیک):

1.

2.

 3.

9.

 

 

 

 

 

ادامه دارد.



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





پيوندها
  • کیت اگزوز
  • زنون قوی
  • چراغ لیزری دوچرخه

  • تبادل لینک هوشمند
    برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان آهنگ سازی-هارمونی-کنترپوان-ساز شناسی-ارکستراسیون-پیانو و آدرس music1400.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.








نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 5
بازدید دیروز : 26
بازدید هفته : 55
بازدید ماه : 55
بازدید کل : 218753
تعداد مطالب : 21
تعداد نظرات : 19
تعداد آنلاین : 1

<-PollName->

<-PollItems->